Fakültemiz E Blokta bulunan Üç Adet Konferans Salonu ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü (YBS) 3. Katta yer alan Üç Laboratuvarın Açılışı Yapıldı.

14-03-2019

Aylardır süren yoğun çalışmaların sonunda Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz E Blokta bulunan Üç Adet Konferans Salonu (Hamdi KARAÇİVİ Konferans Salonu, Prof. Saffet R. İRTENK  Konferans Salonu ve Bergama Salonu)  ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü (YBS) 3. Katta yer alan  Üç Laboratuvar (Bilgisayar Laboratuvarı, IoT (Internet of Things = Nesnelerin İnterneti) Laboratuvarı ve Yeşil Perde İçerik Geliştirme Laboratuvarı)  7 Mart 2019 Perşembe günü öğleden sonra  Misafirlerimiz, Önceki Dekan ve Bölüm Başkanlarımız, Öğretim Üyelerimiz, İdari Personelimiz  ve Öğrencilerimizin katılımlarıyla açıldı. Açılışlar öncesi İZİMDER’in Fotoğraflarla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tarihçesi Sergisi ziyaret edildi.

Hamdi KARAÇİVİ Hocamız 9 Eylül 1944 tarihinde  açılan İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu (YETO)’nun ilk müdürüdür.1951 yılına kadar müdür olarak görev yapmışlardır.

Prof. Saffet R. İRTENK Hocamız da Hamdi KARAÇİVİ  Hocamızın vefatlarını takiben 7.4.1951 tarihinde İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu (YETO)’nun müdürlüğe atanmış, 1959 yılında İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu (YETO)’nun İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi adını alması ile birlikte Akademi Reisliğine getirilmiştir. Hocamız emekli olduğu 1.10.1968 tarihine kadar İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Reisliğinde (Başkanlığında)   bulunmuşlardır.

Ruhları Şad Olsun.

Bergama Salonu  Bergama Belediyesinin katkılarıyla düzenlenmiştir.

Açılışları takiben, saat 15.00’de, Hamdi KARAÇİVİ Konferans Salonunda 30. Vergi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Vergi Müfettişleri Derneği İzmir Şubesinin Maliye Bölümümüzle işbirliği halinde düzenlediği Vergi Müfettişliği Meslek Tanıtımı Toplantısı, saat 15.30’da da Prof. Saffet R. İRTENK  Konferans Salonunda  İZİMDER ve GENÇ İZİMDER’in düzenlediği  Fakültemiz mezunu iş hayatında büyük başarılar elde etmiş bayan mezunlarımızın konuşmacı olduğu Kadın İşgücünün Özel Sektördeki Yeri konulu panel  gerçekleştirilmiştir.

Açılışlarımızın Fakültemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Prof.Dr.Kâmil  TÜĞEN

Dekan V.

Oluşturulma Zamanı : 14/03/2019 16:30 | Son Güncellenme Zamanı : 4/04/2019 15:14