Students Who Won Our Facuty With DGS Exam

04-10-2017

2017 DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemize yerleşen adaylar Üniversitemiz web sitesinin üst tarafında bulunan “DEBİS Girişi” nden giriş yaparak ön kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Öğrencilere ayrıca posta yolu ile evrak gönderilmeyecektir.

DEBİS girişinde kullanılacak kurumsal öğrenci e-posta bilgisine ulaşmak için tıklayınız.

Ön kayıt işlemleri web sitemizden yapılmaktadır. Ancak bu işleme başlamadan önce ilk olarak adayın öğrenim ücreti (İkinci öğretim programlarına yerleşen adaylar) olan mali yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Ödeme, havale ücreti ödenmeksizin herhangi bir “Türkiye İş Bankası Şubesi” nden öğrenci numarası verilerek nakit olarak yapılabilir. Ödeme makbuzunun saklanması gerekmektedir. Banka ile yapılan işlemler sistemimizde online olarak anında güncellenmektedir. Sonra web üzerinden kayıt işlemlerine başlanabilir. Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.
Web üzerinden kayıt işlemleri başlamıştır. Bu işlemlerde adaylara yardımcı olmak için izlenilecek adımlar aşağıda belirtilmiştir;

  • http://www.deu.edu.tr adresinden web sitemize giriş,
  • DEBİS Girişi” ne gelerek DEBİS hesabı (kurumsal öğrenci e-posta kullanıcı adı@ogr.deu.edu.tr) ve şifre (doğum tarihi GG/AA/YYYY şeklinde) yazılarak menüye giriş,
  • Sol taraftaki menüde yer alan “Yeni Kayıt İşlemleri” adımı seçilerek kayıt bilgilerinin girileceği sahaya gelinir.
    Burada sırasıyla;
  1. Kişisel Bilgiler
  2. Aile Adres Bilgileri
  3. Kimlik Bilgileri
  4. Öğrenci Durum Bilgisi
  5. ÖSYM Bilgileri
    yer almaktadır. Bilgi girişleri tamamlandıktan sonra son bir kontrol yapılarak kayıt onayı verilir.

WEB KAYIT YAPAN ADAYIN AŞAĞIDA BELİRTİLEN TARİHLERDE VE YERLERDE YERLEŞTİĞİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKULA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELERİNİ TESLİM EDEREK KAYIT İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMASI VE KAYDINI ONAYLATMASI GEREKMEKTEDİR. AKSİ TAKDİRDE ADAYLARIN KAYITLARI GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

2017 DGS sonucunda Üniversitemizin kısmen ya da tamamen yabancı dilde eğitim veren ve zorunlu hazırlık sınıfı bulunan birimlerine kayıt yaptıran öğrencilerin “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Muafiyet sınavı 12/10/2017, seviye belirleme sınavı 13/10/2017 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. (24 Sokak No:2 Dokuzçeşmeler Buca/İZMİR) Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki detaylı bilgilere (sınav saati ve yerleri) http://www.ydy.deu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. (Tel: 232 301 08 31 – 301 08 32 – 301 08 33)

Hazırlık sınıfı bulunmayan kurumlara kayıt yaptıracak olanların yabancı dil dersleri için gerekli bilgiler kayıt yaptıracakları Fakülte/Yüksekokulu tarafından verecektir.

Kayıt için bizzat adayların başvurması gerekmektedir. Posta veya eksik belge ile kayıt yapılamamaktadır.

Aşağıda belirtilen tarihlerde ve yerlerde yerleştirildiğiniz Fakülte/Yüksekokulumuza kayıt için gerekli belgelerinizi teslim ederek, kayıt işlemlerinizi onaylatmanız gerekmektedir. Aksi halde kayıt işleminiz tamamlanmamış olacaktır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BAŞLANGIÇ : 04.10.2017 BİTİŞ: 10.10.2017 24 Sok. No:2 Dokuzçeşmeler Kampüsü Buca/İZMİR

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön Lisans Diploması ya da yeni tarihli “Geçici Mezuniyet Belgesi”
2) Onaylı Transkript
3) Ders içerikleri (Transkriptinde belirtilen derslerin içerikleri)
4) Yeni çekilmiş 4.5 x 6 cm. boyutunda 6 (altı) adet fotoğraf.
5) Öğrenim ücretinin (İkinci Öğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarına yerleşen adaylar) yatırıldığına ilişkin banka dekontu.
6) 2017 DGS Sonuç Belgesi

Create Timestamp : 04/10/2017 18:00 | Last Update Timestamp : 4/10/2017 18:03