2013 – 2014 Education Year Summer Education Announcement 1

DEÜ-İİBF

2013 – 2014 Education Year

Summer Education Announcement

Yaz okulu öğreniminden ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.

Yaz okulu akademik takvimi Tablo 1’de, DEÜ-İİBF Öğrenci İşleri Bürosu iletişim bilgileri Tablo 2’de,  açılması planlanan dersler duyurunun en altındaki linkte yer alan Tablo 3’de belirtilmiştir.

TABLO 1: 2013–2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ
2013-2014-yaz-okulu-akademik-takvimi
TABLO 2: DEÜ-İİBF ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSU İLETİŞİM BİLGİLERİ
deu-iibf-ogrenci-isleri-iletisim-bilgileri

Fakültemiz öğrencilerinin yaz okulundan alabilecekleri derslere ilişkin kurallar şöyledir:

a. Ders alma işlemleri “Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.

b. Daha önce alınan ve başarısız olunan dersler alınabilir.

c. Daha önce alınan ve başarılı olunan, ancak not yükseltmek amacıyla yeniden alınmak istenen dersler alınabilir. Bu durumda, son alınan not geçerli olur. Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler, Yaz okulundan ders alamazlar.

d. Alt yarıyıllara ait tüm derslerden başarılı olan öğrenciler üst yarıyıllara ait dersleri de yaz öğretiminde alabilirler (Bütünleme sınav sonuçları geç açıklandığından dolayı başka yüksek öğretim durumundan ders alma durumunda geçerli değildir). Bu işlemi yapacak öğrenciler Tablo 2’de yer alan bölüm memuruyla irtibata geçmesi gerekmektedir.

e. 2013-2014 bahar yarıyılı yarıyıl sonu sınav (final/bütünleme) sonuçlarına göre kümülatif not ortalaması 1,80’i aşmış olan öğrencilerimiz, daha önce alamadıkları ve bulundukları yarıyılın veya öncesinin derslerini alabilirler. Kümülâtif not ortalaması 1,79 ve altında olan öğrencilerimiz daha önce almadıkları dersleri alamazlar.

(2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVLARININ 19 TEMMUZ 2014 TARİHİNDE BİTMESİNDEN DOLAYI VE BAŞKA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ YAZ OKULLARININ ERKEN BAŞLAMASI NEDENİYLE YAZ OKULUNDA DERS ALMA İŞLEMİNE ŞARTLI ONAY VERİLEBİLECEKTİR. KÜMÜLATİF NOT ORTALAMASININ SON DURUMUNA GÖRE İŞLEM YAPILACAKTIR.)

BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN YAZ OKULUNDA ALMIŞ OLDUĞUNUZ DERSLERİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARINDA BAŞARILI OLMANIZ DURUMUNDA (DERSİN İLAN TARİHİNİ TAKİBEN 7 GÜN İÇERİSİNDE) FAKÜLTEMİZE BİR DİLEKÇE VEREREK İPTAL ETTİREBİLİRSİNİZ. AKSİ TAKTİRDE SON ALINAN NOT GEÇERLİ OLACAKTIR.

f.  Yaz okulundan alınabilecek ders sayısı toplamı 3 ile sınırlıdır. Bu sınıra fakültemiz dışından alınacak dersler de dahildir.

g. Bu duyuru metninin altındaki tabloda bulunmayan dersler ile tabloda yer almasına ve kesin kayıt yapılmış olmasına rağmen, yeteri kadar öğrenci tarafından seçilmediği için açılmayan dersler başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz okulundan alınabilir. Bunun için öğrencimizin dersi almak istediği yüksek öğretim kurumundan alacağı ders içeriğini eklediği bir dilekçe ile öğrenci işleri büromuza başvurması gerekmektedir. Yapılacak inceleme sonucu ders içeriğinin uygun olması durumunda, söz konusu öğrencilere bu dersin başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz okulundan almasına izin verilecektir. FAKÜLTEMİZDEN ONAY ALINMADAN, BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN YAZ OKULUNDAN ALINMIŞ DERSLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.

h. Tasfiye statüsündeki bir dersten sorumluluğu bulunan öğrencilerimiz, bu duyurunun altındaki tabloda yer alması halinde, söz konusu dersi yaz okulunda alabilirler.

i.  Yaz okulundan ders alınabilmesi için, dersin ait olduğu dönemde öğrenim hakkının dondurulmamış  olması gerekir.

Kayıt işlemleri sonucunda açılması için yeterli sayılara ulaşılamayan dersler kapatılacaktır. Kapatılan dersler 4 Ağustos 2014 sabahı www.iibf.deu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.  Kapanan dersleri seçmiş olan öğrenciler istemeleri durumunda açılan yeni bir derse 4 Ağustos 2014 mesai bitimine kadar tekrar kayıt yapabilirler. Bu öğrencilerin sisteme giriş yaparak, ders seçimi işlemini tekrarlamaları gerekmektedir. Öğrenciler tekrar kayıt hakkı aldıklarında önceki kayıtlarında açılan dersler ile ilgili bir değişiklik yapamazlar. Sadece açılmayan dersin yerine ders seçebilirler. Ders seçimi tamamlandıktan sonra ders ücretlerinde oluşan farkın tekrar bankaya yatırılması gerekmektedir. Aksi taktirde tüm kayıt geçersiz sayılacaktır. Ders ücreti farkı eksi yönde ise iadesi yapılacaktır. Kapanan ders/dersleri değiştirmek istemeyen öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaklardır. Kapanan dersleri seçen öğrencilerin, bu dersler için yatırmış oldukları ücretler iade edilecektir.

2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLERİN LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Create Timestamp : 31/07/2014 10:00 | Last Update Timestamp : 2/07/2014 15:50