2016-2017 Academic Year Horizantal Transfer with Academic Avarage

12-07-2016

Fakültemiz 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Yatay Geçiş Kontenjanları

BÖLÜMLER 2. SINIF 3. SINIF
YURTİÇİ YURTDIŞI YURTİÇİ YURTDIŞI
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ 4 2 4 2
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ (İ.Ö.) 4 2 4 2
EKONOMETRİ 3 1 3 1
EKONOMETRİ (İ.Ö.) 3 1 3 1
İKTİSAT 4 2 4 2
İKTİSAT (İ.Ö.) 4 2 4 2
İŞLETME 4 2 4 2
İŞLETME (İ.Ö.) 4 2 4 2
KAMU YÖNETİMİ 3 1 3 1
KAMU YÖNETİMİ (İ.Ö.) 3 1 3 1
MALİYE 4 2 4 2
MALİYE (İ.Ö.) 4 2 4 2
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ 3 1

Yatay Geçiş Başvuru, Değerlendirme ve Kayıt Takvimi

FAKÜLTE BAŞVURU DEĞERLENDİRME SONUÇ İLAN KESİN KAYIT YEDEK KAYIT
BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ BAŞLANGIÇ BİTİŞ
İİBF 11.07.2016 29.07.2016 01.08.2016 05.08.2016 10.08.2016 15.08.2016 19.08.2016 22.08.2016 26.08.2016

Başvuru Şartları

a) Bir yükseköğretim kurumunda aynı düzeyde ve eşdeğer bir programa kayıtlı olmak.
b) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az 2 (iki) yarıyılı tamamlamış olmak.
c) Kayıt dondurma hariç kayıtlı olunan yükseköğretim kurumundaki öğretim planındaki tüm dersleri, uygulamaları ve stajları alarak başarmış olmak.
d) Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.
e) 4,00 (dört) üzerinden en az 2,00 (iki) veya 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) genel not ortalamasına sahip olmak.
f) En az 2,50 Yatay Geçiş Sıralama Puanına (YGSP) sahip olmak.
g) Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilir (İkinci Üniversite kapsamında sınavsız giriş hariç). Açık veya uzaktan eğitimden örgün öğretime geçiş için 100 (yüz) üzerinden en az 80 (seksen) , 4.00 (dört) üzerinden en az 3.00 (üç) genel not ortalamasına sahip olmak veya geçmek istenilen bölümün diploma programının, kayıt ol unan yıldaki merkezi yerleştirme puanının taban puanına eşit veya yüksek bir merkezi yerleştirme puanına sahip olmak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

b) Not çizelgesi ( Transkript )
c) Ders içerikleri
d) Disiplin cezası almadığına dair belge
e) ÖSYS Sonuç Belgesi
f) Öğretim Planı
Not:
1. Başvurunun değerlendirmeye alınması için yatay geçiş duyurusunda belirtilen belgelerin son başvuru tarihine kadar teslim edilmesi gerekir. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
2. Yatay geçiş için yukarıda belirtilen belgelerin aslı veya onaylı sureti ile birlikte başvuru yapılır.
3. Başvurular, bütün belgeler tamamlanmış olarak ilgili birime elden veya posta ile yapılabilir. Posta nedeni ile geciken başvurular işleme alınmaz. Koşulları sağlamayanlara veya eksik belge nedeni ile başvurusu değerlendirmeye alınmayanlara ayrıca bir bildirim yapılmaz.
4. Yatay Geçiş Müracaatları ilgili Fakültemiz Öğrenci İşleri birimine yapılacaktır.

Değerlendirme

• Başvurular ilan edilen koşullar çerçevesinde, ilgili birim tarafından değerlendirmeye tabi tutulur. Koşulları sağlamayan adayların başvuruları reddedilir.
• Kurumlararası yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde aşağıdaki formüle göre hesaplanan yatay geçiş sıralama puanı (YGSP) kullanılır. YGSP’nin en az 2,5 olması gerekir.
• Yatay geçiş sıralama puanına (YGSP) göre en yüksek puandan başlamak üzere kontenjan dâhilinde yerleştirme yapılır ayrıca kontenjan sayısı kadar da yedek aday belirlenir ve ilan edilir.
• Özel yetenek sınavı ve sınavsız geçişle öğrenci alan programlar ile yurtdışı yükseköğretim kurumlarından (KKTC dâhil) yatay geçişte YGSP hesaplanmaz.
• Yatay Geçiş Sıralama Puanı hesaplamasına tabi olmayan adaylar genel not ortalamasına göre eşdeğer programlar içinde sıralamaya tabi tutulur. En yüksek not ortalamasından başlamak üzere kontenjan dâhilinde yerleştirme yapılır ayrıca kontenjan sayısı kadar da yedek aday belirlenir ve ilan edilir.
• YGSP’nin eşit olması halinde ÖSYS puanı yüksek olan adaya, YGSP hesaplanmadığı durumlarda ise not ortalamasının eşit olması halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilir.

Yatay Geçiş Sıralama Puanı Hesaplaması

Yatay Geçiş Sıralama Puanı Hesaplaması için http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=21332 internet adresini tıklayabilirsiniz.

Sonuç

Yatay geçiş başvuru sonuçları fakültemiz internet sayfasında duyurulacaktır.
Create Timestamp : 12/07/2016 14:25 | Last Update Timestamp : 13/07/2016 15:48