End of Blood Stocks and Call for Blood Donation

05-06-2020

Due to the serious decrease in blood donations due to the COVID-19 epidemic, blood stocks have been exhausted for the first time, thalassemia, leukemia, cancer and dialysis etc. treated in hospitals. In order to ensure that the blood needs of the patients continue, the blood needs cannot be met and the relatives of the patients have to seek donors for the first time after 15 years, they are asked to donate blood to the donors.

Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Kan Merkezinin yukarıda İlgi, tarih ve sayısı belirtilen;
2005 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı adına ve gözetiminde “Güvenli Kan Temini Programı”nı yürütmekteyiz. Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi olarak üstlenmiş olduğu sorumluluk gereği, 94 hastanenin tüm kan ihtiyacını karşılamak için faaliyetlerine COVİD-19 salgına yönelik üst düzey önleyici tedbirleri alarak devam etmekteyiz. Bu program kapsamında tüm kurum, kuruluşlar ve STK lar ile yürütülen kan bağışçısı kazanım ve kan bağışı toplama ekipleri COVİD-19 salgınına yönelik tedbirler gereği tamamen durdurulmuştur.İl ve ilçe meydanlarında yapılan kan bağışı ekipleri kısıtlanmış olup, çok az sayıdaki meydanda düzenleyebildiğimiz kan bağışı ekipleri ile bölgemizdeki 94 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için çaba göstermekteyiz.

Ancak COVİD-19 salgını nedeniyle kritik günler yaşadığımız şu süreçte kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar nedeniyle kan stoklarımız ilk defa bitmiştir. Hastanelerde tedavi gören talasemi, lösemi, kanser ve diyaliz vb. hastalarımızın düzenli olarak kan ihtiyaçları devam etmekte olup maalesef kan ihtiyaçları karşılanamamaktadır.15 yıl sonra ilk defa hasta yakınları bağışçı aramak zorunda kalmıştır.Bu hastalarımızı mağdur etmemek için yardım sever vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyor, hayat kurtamaları için bekliyoruz.Bu zor günleri hep birlikte aşmak için lütfen tüm çalışanlarınızı/üyelerinizi kan bağışında bulunmaları için gezici kan bağışı ekiplerimize ve sabit kan alma birimlerimize yönlendirin.Güvenli bir şekilde kan bağışı yapabileceğiniz ekip yerlerimizin ve sabit kan alma birimlerimizin tarih, yer ve saatlerini sosyal medya hesaplarımızdan ve www.kanver.org sitemizden paylaşmaktayız.

Biz ülke olarak kötü günleri hep birlik ve beraberlik içinde atlattık.Şimdi birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.Kan stoklarımızın bittiği şu günlerde bizi yalnız bırakmayın.Vereceğiniz destekler için, kan bağışları ile hayatları kurtulan tüm hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ederiz.”

yazısına istinaden bilgilendirme yapılmaktadır.

Create Timestamp : 5/06/2020 16:39 | Last Update Timestamp : 5/06/2020 16:40