2015-2016 Öğretim yılı Ek Kontenjan İle Yerleşen Öğrencilerimizin Kayıt İşlemleri

02-09-2015

Üniversitemize yerleşen adaylar Üniversitemiz web sitesinin (www.deu.edu.tr) sağ tarafında bulunan DEBİS Girişinden giriş yaparak ön kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Öğrencilere ayrıca posta yolu ile evrak gönderilmeyecektir.

ek-kontenjan-kayit-deu-sayfa

DEBİS girişinde kullanılacak öğrenci numarası ; http://ogrenci.deu.edu.tr/images/pdf/2015%20Ek%20Kontenjan%20Yerleenler.pdf adresinden öğrenilebilir.

Kayıt işlemleri web sitemizden yapılmaktadır. Ancak bu işleme başlamadan önce ilk olarak öğrenci öğrenim ücreti (İkinci ve Uzaktan Öğretim Programlarına yerleşen adaylar) olan mali yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz gerekmektedir. Ödemelerinizi havale ücreti ödemeksizin herhangi bir Türkiye İş Bankası Şubesinden öğrenci numaranızı vererek nakit olarak yapabilirsiniz. Ödeme makbuzunu özenle saklayınız. Banka ile yapılan işlemler sistemimizde online olarak anında güncelleşmektedir. Sonra web ten kayıt işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Web üzerinden kayıt işlemleri: 31/08/2015 tarihinden itibaren başlayacaktır. Bu işlemlerde size yardımcı olmak için izleyeceğiniz adımlar aşağıda belirtilmiştir;

1. http:/www.deu.edu.tr adresinden web sitemize giriş,
  2. DEBİS girişine gelerek debis hesabınızı ( öğrenci numaranız@ogr.deu.edu.tr) ve şifrenizi (doğum tarihiniz GG/AA/YYYY şeklinde) yazarak menüye giriş,
  3. Sol tarafta Öğrenci İşleri altında “Yeni Kayıt 2015” adımını seçerek kayıt bilgilerinizi gireceğiniz sahaya geleceksiniz. Burada sırasıyla;
  • Kişisel Bilgiler
  • Aile Adres Bilgileri
  • Kimlik Bilgileri
  • Öğrenci Durum Bilgisi
  • ÖSYM Bilgileri

yer almaktadır. Bilgi girişlerinizi tamamladıktan sonra son bir kontrol yaparak kayıt onayınızı verebilirsiniz.

Üniversitemizin zorunlu hazırlık sınıfı bulunan birimlerini kazanan ve zorunlu hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerin “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Sınav 07 Eylül 2015 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. (24 Sokak No:2 Dokuzçeşmeler Buca/İZMİR).Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki bilgileri (sınav tarihi, sınav saati ve yerlerini) www.ydy.deu.edu.tr adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.(Tel: 232 301 08 31-301 08 32-301 08 33)

Hazırlık sınıfı bulunmayan kurumlara kayıt yaptıracak olanların yabancı dil dersleri için gerekli bilgiler kayıt yaptıracakları Fakülte/Yüksekokulu tarafından verecektir.

Kayıt için bizzat adayların başvurması gerekmektedir. Posta veya eksik belge ile kayıt yapılamamaktadır.

Aşağıda belirtilen tarihlerde ve yerlerde yerleştirildiğiniz Fakülte/Yüksekokulumuza kayıt için gerekli belgelerinizi teslim ederek, kayıt işlemlerinizi onaylatmanız gerekmektedir. Aksi halde kayıt işleminiz tamamlanmamış olacaktır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 31/08/2015 – 04/09/2015 Adres: 24 Sok. No:2 Dokuzçeşmeler Kampüsü Buca/İZMİR

Oluşturulma Zamanı : 2/09/2015 15:12 | Son Güncellenme Zamanı : 3/09/2015 13:14