Türk Eğitim Vakfı Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursu Duyurusu

31-08-2015

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI :

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • Atatürk İlkelerine bağlı olmak,
  • Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret ve burs almamak
  • Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,
  • Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilecektir. Devam edilen öğretim yılındaki alınmayan ders başarısız sayılacaktır.)

ADAY OLAMAYACAKLAR:

• Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim öğrencileri,
  • Uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Aynı aileden bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenci başvuru yapamaz.

BAŞVURU :

Burslara başvuru tarihi: 1-30 Eylül‘dür.

• TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınıp imzalanarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir.
  • Öğrencilerin TEV bursuna müracaat ederken üniversitelerinin kendi burs başvuru sürecini de yakından takip etmeleri ve gerekli prosedürü yerine getirmeleri gerekmektedir. (Bazı üniversitelerde TEV bursuna müracaat edilebilmesi için üniversitenin kendi bursuna da müracaat edilmesi gerekmektedir.)

EKLENECEK BELGELER :

TEV‘in web sayfasından temin edilecek “TEV Burs Başvuru Formu”na;

• Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; LYS, YGS, DGS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneğini,
  • Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).
  • Tüm Öğrenciler;“TEV Burslusu Vicdani Yükümlülük Belgesi” (Okunup imzalanacaktır, Başvuru Formu ekinde internetten çıkacaktır.), Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge), ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (Muhtarlıktan İkametgah Belgesi de alınabilir), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi, https://www.turkiye.gov.tr internet adresinden alınabilecek “Adli Sicil Kaydı” dökümü, Ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler (Maaş bordrosu, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, emekliler için aylık maaşı gösterir belge, geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan anne ve baba adına kayıt olmadığına dair belge (ilgili kurum veya e-devlet internet sitesinden alınabilir.), https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresinden anne – baba adına kayıtlı mal varlığını gösterir döküm belgesi) ekleyerek, başvuru formunun ilgili alanları imzalanarak Öğretim Kurumlarının Öğrenci İşlerine veya Burs Ofisine verirler.

ÖNEMLİ NOTLAR:

• TEV Burs Başvuru Formu’na eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması,
  • TEV Burs Başvuru Formu’nun Taahhüt ve Vicdani Yükümlülük Bölümündeki imzaların eksik olması
durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

BURSİYER SEÇİMİ :

Öğretim kurumunca oluşturulan Burs Komisyonları müracaat eden öğrenciler arasından açıklanan şartlara göre seçilen adayların belgelerini komisyon üyelerince imzalanmış tutanak ekinde TEV Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğünce burs kazanan öğrencilere e-posta yoluyla duyurulacaktır. E-posta gönderimi öncesinde edinilen bilgiler kesinlik ifade etmemektedir.

BURSUN ÖDENMESİ :

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında 3 aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Evrakların geç gelmesi nedeniyle bursu yeni yılda başlayan öğrencilere geriye dönük ödeme yapılmamaktadır.

BURSUN KESİLMESİ :

Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu haziran ayı sonunda kesilir.

VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK :

Öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra imkanı olduğu takdirde TEV’e maddi katkıda bulunmayı ve kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi ayrıca TEV’e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını yapmayı, gönül elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

Oluşturulma Zamanı : 31/08/2015 17:51 | Son Güncellenme Zamanı : 31/08/2015 17:49