2018-2019 Academic Year Summer School Academic Calendar and List of Possible Courses

24-06-2019

2018-2019 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

Yaz Öğretimi Derslerin Yürütülmesi 16.07.2019 29.08.2019
Kesin Kayıt 10.07.2019 Saat: 14:00 12.07 2019 Saat: 17:30
Ara Sınavlar 29.07.2019 02.08.2019
Final Sınavları 26.08.2019 29.08.2019

 

YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Farklı üniversitelerden gelip yaz okulunda fakültemizde ders alacak öğrenciler Fakültemiz derslerinin içeriklerine erişmek için aşağıdaki bağlantıları kullanarak DEÜ BİLGİ PAKETİ‘ne ulaşabilirler.

Yaz Öğretiminden ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.

GENEL KURALLAR

  1. Ders alma işlemleri “Üniversitemiz Yaz Öğretimi Uygulama Esasları ” hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.
  2. Daha önce alınan ve başarısız olunan dersler alınabilir.
  3. Daha önce alınan ve başarılı olunan, ancak not yükseltmek amacıyla yeniden alınmak istenen dersler alınabilir. Bu durumda, son alınan not geçerli olur.
  4. Başarısız olunması veya not yükseltmek amacıyla seçmeli dersler yerine öğretim planında aynı dönemde yer alan bir başka seçmeli ders alınabilir.
  5. Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler Yaz Öğretiminden ders alamazlar.
  6. 2018 – 2019 bahar yarıyılı sonu sınav sonuçları sonrasında kümülatif not ortalaması 1,80 ve üzeri olan öğrencilerimiz, daha önce alamadıkları dersler de dahil olmak üzere bulundukları yarıyılın veya öncesinin derslerini Kümülâtif not ortalaması 1,79 ve altı olan öğrencilerimiz daha önce almadıkları dersleri alamazlar.
  7. Alt yarıyıllara ait tüm derslerini almış ve başarılı olmuş öğrenciler üst yarıyıllara ait dersleri de yaz öğretiminde alabilirler.
  8. Fakültemiz öğrencileri ile bir başka Üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler için yaz okulunda alınabilecek azami ders sayısı 3 (üç) ile sınırlıdır.
  9. Yeteri kadar öğrenci tarafından kayıt sonrası seçilmediği için açılmayan dersler başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz öğretiminden alınabilir. Bunun için öğrencimizin dersi almak istediği yüksek öğretim kurumundan alacağı ders içeriğini eklediği bir dilekçe ile öğrenci işleri büromuza başvurması gerekmektedir. Yapılacak inceleme sonucu ders içeriğinin uygun olması durumunda, söz konusu öğrencilere bu dersin başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz öğretiminden almasına izin verilecektir. FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARI ONAYI ALINMADAN, BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN YAZ ÖĞRETİMİNDEN ALINMIŞ DERSLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.
  10. Tasfiye statüsündeki bir dersten sorumluluğu bulunan öğrencilerimiz, dersin açılması halinde, söz konusu dersi yaz okulunda alabilirler.
  11. Yaz öğretiminden ders alınabilmesi için, dersin ait olduğu dönemde öğrenim hakkının dondurulmamış olması gerekir.

Yaz öğretimi akademik takvimi Tablo 1’de, 2018-2019 öğretim dönemi yaz okulu ders ücretleri Tablo 2’de, DEÜ-İİBF Öğrenci İşleri Bürosu İletişim bilgileri Tablo 3’de, Tablo 4’de ise açılması olası dersler ve eşlenikleri yer almaktadır.

 

TABLO 1: 2018–2019 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

Ön Kayıt Tarihleri Ön Kayıt Yoktur
Kesin Kayıt İşlemleri Başlangıç Tarihi 10 Temmuz 2019 Saat: 14.00
10 Haziran 2019 Tarihinden önce kayıt ekranında Fakültemiz görülebilir durumda olmayacaktır.
Kesin Kayıt İşlemleri Bitiş Tarihi 12 Temmuz2019 Saat: 17.30
Yeni Ders Seçimi İçin Kayıt İşlemleri

(Sadece Kesin Kayıt Sonunda Yeterli Sayıya Ulaşamayan Derslerin Yerine)

16 Temmuz 2019 Saat:10.00- 17 Temmuz 2019 Saat:17.30
Derslerin Yürütülmesi 16.07.2019-29.08.2019
Ara Sınavlar 29.07.2019-02.08.2019
Final Sınavları 26.08.2019-29.08.2019

 

TABLO 2: 2018-2019 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS ÜCRETLERİ

2 kredilik Ders İçin (Ders Başına) 53.76 TL
3 kredilik Ders İçin (Ders Başına) 80.64 TL

 

TABLO 3: DEÜ – ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSU İLETİŞİM BİLGİLERİ

BÖLÜMLER SORUMLU PERSONEL Telefon e-posta Adresi
İşletme (Örgün) Tamer ÇETİN 301 04 26 tamer.cetin (@)deu.edu.tr
İşletme (İ.Ö) Murat ÇAKMAK 301 04 26 murat.cakmak@deu.edu.tr
İktisat (Örgün) Sevgi SUNA 301 03 29 sevgi.suna@deu.edu.tr
İktisat (İ.Ö.) Cemal KELEŞ 301 04 23 cemal.keles (@)deu.edu.tr
Çalışma Ekonomisi ve End.İliş. (Örgün ve İ.Ö) Fethi ÇAKARLI 301 03 15 fethi.cakarli@deu.edu.tr
Kamu Yönetimi (Örgün ve İ.Ö) Erol YILDIRIM 301 04 25 erol.yildirim(@)deu.edu.tr
Ekonometri (Örgün ve İ.Ö) & Yönetim Bilişim Sistemleri (Örgün) Hatice DEMİRAYAK 301 04 17 h.demirayak@deu.edu.tr
Maliye (Örgün ve İ.Ö) Ali Ozan ÜNLÜ 301 03 43 ozan.unlu@deu.edu.tr

 

KAYIT İŞLEMLERİNE GİRİŞ

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİ

DEBİS Kullanıcı Adı numaranız@ogr.deu.edu.tr şeklinde
Şifre Doğum Tarihiniz (tarafınızdan değiştirilmediyse)

Şifrenizle ilgili bir sorun yaşamanız durumunda abdulbasit.turhan@deu.edu.tr adresine başvurabilirsiniz. (Yeni Şifre alabilmek için nüfus cüzdanınızı taratarak ve öğrenci numaranızı da yazarak mail atınız) Şifreniz değiştirildiğinde yeni şifreniz doğum tarihiniz (gg/aa/19yy) olacaktır.

FAKÜLTEMİZ DIŞINDAN GELEREK YAZ ÖĞRETİMİNE KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

DEBİS kullanıcı adı yazokulu@ogr.deu.edu.tr şeklindedir.
Şifre yazokulu

Yeni kullanıcı oluşturma formuna istenilen bilgileri giren öğrenciye sistem tarafından bir öğrenci numarası (Örneğin, 3018000002) ve kullanıcı adı (Örneğin, 3018000002@ogr.deu.edu.tr) ile şifre verilir.

Öğrenci aldığı kullanıcı adı ve şifresini kullanarak DEBİS’e giriş yapar. Numara ve şifre mail olarak da gönderileceğinden bilgilerin doğru girilmesi önemlidir.

Ders seçimi ve işlemleri verilen numara ve şifre ile yapılacaktır.

Form doldurulurken tanımlanacak olan IBAN bilgilerinin doğru girilmesi ve kayıt yaptıracak olan öğrenciye ait olması, muhtemel ücret iadelerinin yapılabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. IBAN numarasının kayıt yaptıran öğrencinin kendisine ait olmaması veya IBAN numarasının hatalı olması halinde ücret iadesi yapılamamaktadır.

Öğrencilerimiz Yaz öğretimi kayıt diagramı adımlarını izleyerek kayıtlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler.

ŞEKİL 1: YAZ OKULU KAYIT DİYAGRAMI

Not: Aşağıda Yaz öğretimi’nde açılması planlanan dersler tablosunda, yaz okulunda almak istediğiniz dersiniz hangi bölüm kodu taşıyorsa o bölüm başlığı altında yer almaktadır. Yapmanız gereken; dersinizin tam adını “Eşlenik Ders” sütununda bulmanız ve “Dersi Alan Bölüm” sütununda bölümünüzü teyit ederek, bu dersiniz için yaz öğretiminde “Dersin Açılacağı Bölüm” ve “Açılacak Ders” sütunundaki derse kaydınızı yapmaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ

  1. Kayıt işlemleri http://kayit.deu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. Kayıt sayfasında kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkacak bilgi ekranında boş görünen kişisel bilgilerinizi mutlaka tamamlamalısınız. Bu aşamada, değiştirmek istediğiniz kişisel bilgilerinizi de değiştirebilirsiniz. Sizinle iletişimi sağlamak için kullanılacak olan e-posta adresinizin düzenli olarak takip ettiğiniz ve kendinize ait bir adres olması önemlidir.
  2. Seçmiş olduğunuz dersler, sistem tarafından ders programından kontrol edilerek, çakışma olup olmadığı kontrol edilecektir. Seçtiğiniz derslerde çakışma yoksa bir sonraki aşamaya geçebileceksiniz. Seçtiğiniz derslerde program çakışması varsa, geriye dönerek ders seçiminizi yenilemeniz istenecektir.
  3. Yaptığınız ders seçimine göre ders ücretleri borç olarak üzerinize yüklenecek ve toplam tutar onay sonrası ekranda görüntülenecektir. Ders başına ücretler Tablo 2’de belirtilmiştir. Söz konusu ücreti herhangi bir İş Bankası şubesine öğrenci numaranızı, adınızı ve Fakülte adını belirterek yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olur. Ders ücreti yatırılmadığı durumda kayıt işleminiz geçersiz olur.
  4. Ders kaydını tamamladıktan sonra kayıt ekranına giremeyeceğinizden kaydınızı dikkatli yapmanız gerekmektedir.
  5. Kayıt işlemlerinin sonunda üretilecek PDF dosyası şeklindeki kayıt formunun çıktısını alıp saklamanız zorunludur.
  6. Kayıt işlemlerinizin sonunda seçmiş olduğunuz derslere ait şube bilgilerini ve derslik bilgilerini dikkatli bir şekilde kontrol ediniz. Seçmiş olduğunuz derslere ait olduğu şubede devam etmeniz ve sınavlara da bu şubelerde girmeniz gerekmektedir. Aksi durumda devamlılığınız ve sınavınız geçersiz sayılacaktır.
  7. Türk ve Akraba Topluluklarından gelip devlet burslusu olan öğrenciler ders ücreti ödemeyeceklerdir. Ancak kayıt yaptırmak zorundadırlar.
  8. Diğer üniversitelerden yaz öğretimi katılan öğrencilerin en geç 18 Temmuz 2019 tarihine kadar kendi Üniversitelerinden aldıkları bir adet öğrenci belgesini (e-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınan yeni tarihli öğrenci belgelerini Fakültemizde oluşan öğrenci numarasını da yazarak Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosu’na teslim etmeleri gerekmektedir. Kampüse giriş-çıkışlarda kullanılacak ve Madde 11 gereği sağlanması gereken devamların işlenmesi için gerekli olacak geçici kartlar bilgi işlem biriminden 16-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında teslim alınacaktır. Diğer üniversitelerden katılan öğrencilerin fakültemizden ders almalarının kendi üniversitelerince uygun bulunduğuna dair herhangi bir yazı/karar istenmeyecek olup, tüm sorumluluk tamamen öğrenciye ait olacaktır.
  9. Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda bölümünüzle ilgili öğrenci işleri memuruna Tablo 3’deki iletişim bilgilerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Fakültemiz dışından katılan öğrenciler, bir sorunla karşılaşmaları halinde, Öğrenci İşleri Şefi ile iletişime geçebilirler. (turhan @deu.edu.tr tel: 3010380)
  10. Kayıt işlemleri sonucunda açılması için yeterli sayılara ulaşılamayan dersler kapatılacaktır. Kapatılan dersler 16 Temmuz 2019 sabahı iibf.deu.edu.tr adresinde ilan edilecektir. Kapanan dersleri seçmiş olan öğrenciler istemeleri durumunda açılan yeni bir derse 17 Temmuz 2019 saat :17:30 ‘a kadar tekrar kayıt yapabilirler. Bu öğrencilerin sisteme giriş yaparak, ders seçimi işlemini tekrarlamaları gerekmektedir. Öğrenciler tekrar kayıt hakkı aldıklarında önceki kayıtlarında açılan dersler ile ilgili bir değişiklik yapamazlar. Sadece açılmayan dersin yerine ders seçebilirler. Ders seçimi tamamlandıktan sonra ders ücretlerinde oluşan farkın tekrar bankaya yatırılması gerekmektedir. Aksi durumda tüm kayıt geçersiz sayılacaktır. Ders ücreti farkı eksi yönde ise iadesi yapılacaktır. Kapanan ders/dersleri değiştirmek istemeyen öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaklardır. Kapanan dersleri seçen öğrencilerin, bu dersler için yatırmış oldukları ücretler iade edilecektir.
  11. Yaz öğretiminde derslere devam zorunlu olup, DEÜ – İİBF Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları gereği derslerin %70’ine devam etmeyen öğrenciler final sınavına alınmazlar, kendi inisiyatifi doğrultusunda sınava girmiş olsalar bile, notları geçersiz sayılır ve işlenmez.
Create Timestamp : 24/06/2019 19:19 | Last Update Timestamp : 4/07/2019 15:31