2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğrenci Ders Devam Durumları Hakkında Duyuru

26-02-2015

YOKLAMA SİSTEMİNİN KULLANIMI

  1. Yoklama işlemi dersin Öğretim Elemanları tarafından başlatılacaktır. Öğretim Elemanı ders saati içinde kendi Akademik kimliğini cihaza okutarak ‘’ YOKLAMA BAŞLATILDI ‘’ uyarısını görecektir. Öğretim Üyesi tarafından yoklamanın başlatılmadığı sınıflarda öğrenci kartını okuttuğunda ‘’BU SINIFTA ŞU ANDA AKTİF YOKLAMA YOKTUR ‘’ uyarısı görülecektir.
  2. Öğretim Elemanı tarafından başlatılan yoklama işlemi sonrası öğrenciler tek tek öğrenci kimlik kartlarını cihaza okutacaklardır.
  3. Son olarak Öğretim Elemanı kartını tekrar okutacaktır. Bu işlem ile cihaz ‘’YOKLAMA KAPATILDI ‘’ uyarısı vererek işlem tamamlanacaktır. Unutulması durumunda yoklama 15 dakika sonra otomatik kapanacaktır. Gerekli görüldüğü hallerde yine ders saatleri içinde olmak kaydı ile Öğretim Elemanı yoklamayı birden fazla açıp kapatabilecektir.

BAZI UYARI VE BİLGİLER

* Fakültemiz öğrencilerine daha önce dağıtılmış olan beyaz kartlar, geçersiz olup, kendi öğrenci kimlik kartlarının kullanılması gerekmektedir. Elinde beyaz kart olan öğrencilerimiz bu kartları Bilgi İşlem Birimine teslim etmelidirler.

* Tüm fakültemiz öğrencilerinin 2015-2016 Öğretim Yılı başı itibari ile öğrenci kimlik kartlarının sisteme ön tanımları yapılmıştır. Sonrasında alınan kartlar ile yenilenen kartların sisteme kaydı için bilgi işlem birimimize başvurulabilir.

* Tanımlı kartlar için sistem ‘’ YOKLAMA ALINDI ÖĞRENCİ NO VE ÖĞRENCİ ADI ‘’ şeklinde bir uyarı verecektir.

* Kart değişikliği, sonradan kayıt olma vb. durumlarda cihaz kartı tanımayacaktır ve ‘’ TANIMSIZ KART ‘’ şeklinde uyarı verecektir. Bu durumda da yoklamanız alınmış olacaktır, fakat bu uyarıyı görüyor iseniz Bilgi İşlem birimine başvurarak kartınız ile öğrenci numaranızı eşleştirme işlemi yaptırmanız gerekmektedir. Bu işlem herhangi bir zamanda yaptırılabilir. Eşleşme yapılana kadar ‘’ TANIMSIZ KART ‘’ uyarısı almaya devam edilecektir.

* Yoklama işlemi hep aynı öğrenci kartı kullanılarak yapılmalıdır.

* İkinci Öğretim öğrencileri örgün öğretim derslerine veya örgün öğretim öğrencileri ikinci öğretim derslerine girip yoklama işlemi yaptıkları taktirde yoklamaları geçersiz sayılacaktır. Aynı şekilde farklı şubelerin dersine katılan öğrencilerin yoklamalarıda geçersiz sayılacaktır. Öğrencilerin kendi derslerine ve ders saatlerine riayet etmeleri gerekmektedir.

* Kart cihaza gösterildiğinde, cihazdan hiçbir uyarı, tepki alınmıyor ise, öğrenci kartı arızalı demektir. Bu durum yoklama anında gerçekleşirse veya öğrenci kimliğinizi (aktif yoklama kartı) unutma, kaybetme vb. durumlarla , yeni kayıt olduğundan dolayı kartı henüz basılmamış öğrencilerimizin aşağıdaki işlemleri yapmaları gerekmektedir.

1- Öğrenciye ait öğrencilerimizin bazılarına dağıtılmış olan İş Bankası Sarı Kimlik, (2013 girişli ve öncesi öğrenciler için geçerli olabilir.)

2 – İş Bankası Sarı kimliği de olmayan öğrencilerimiz Kentkartlarını (Öğrenci kentkart olup olmaması farketmemektedir.),

3- Kentkartı bulunmayan öğrencilerimiz yoklama cihazlarımız tarafından okunana herhangi bir manyetik kartı (bazı banka kartları),

4- Üzerinde hiçbir kartı bulunmayan öğrencilerimiz bir arkadaşından rica edecekleri ve aktif olarak yoklamada kullanılmayan bir manyetik kartı cihazlara okutmalıdırlar.

* Yukarıdaki maddelerde belirtilen tüm durumlar dışında hiçbir manyetik kart okutamayan öğrencilerimiz yoklama aktifken (mesai saatleri içinde ise) bilgi işlem birimine başvuru yapıp geçici kart talep ederek cihazlarda okutabilirler. Sonrasında okutulan kart ile herhangi bir zamanda Bilgi İşlem birimine başvurularak sistem üzerindeki kayıt asıl karta aktarılacaktır. Böylece yoklama geçerli sayılacaktır. Bunların dışında yoklamada kart basmayan öğrencilerimiz o derste yok sayılacaklardır. Dersi veren öğretim elemanlarından alınacak öğrencinin derste olduğunu gösterir bildirimler sisteme teknik olarak işlenememekte olduğundan kabul edilmeyecektir.

* Sistemde ayı anda birden fazla kart aktif olmamaktadır. Fakat asıl kartın dışında yukarıda belirtilen kayıp,unutma, manyetiğin bozulması gibi durumlarda basılan tanımsız kartın sisteme işlenmesi aşamasında asıl kart ile gösterilen kayıtlarda incelenerek aynı anda kart kullanılıp kullanılmadığı tespit edilmektedir. Kötüye kullanımın önüne geçilmesi için asıl kartın dışında basılmış kartlar sistemde görünmeyecektir.

* Bozuk kartların yenilenmesi sonrası Bilgi İşlem birimine başvurularak eski yoklama kayıtlarının yeni kart üzerine aktarılması sağlanmalıdır. Yenileme işlemi sonrası Bilgi İşlem birimine ulaşamazsanız ve derslerinizde yoklama alınma durumu olur ise yeni çıkarttığınız kart ile yoklamayı okutabilirsiniz. Bu durumda ‘’ TANIMSIZ KART ‘’ şeklinde uyarı alacaksınız. Bu durumdan sonra Bilgi İşlem birimine ulaştığınızda kartınızın eşleştirmesini yapabilirsiniz.

Yoklama sonuçları DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler web sitesinin ana sayfasında linki bulunan https://iibf.deu.edu.tr/wp-att/ adresinden görüntülenebilmektedir.

 

Oluşturulma Zamanı : 26/02/2015 16:44 | Son Güncellenme Zamanı : 15/10/2015 12:13