2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Uygulama Esasları, Kayıt Takvimi ve Açılması Muhtemel Dersler Listesi (KAYIT SAATİ 14:00 olarak güncellenmiştir)

26-07-2021

2020-2021 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

Yaz Öğretimi Derslerin Yürütülmesi 09.08.2021 10.09.2021
Kesin Kayıt 02.08.2021 Saat: 14:00 03.08 2021 Saat: 17:30
Ara Sınavlar 23.08.2021(08:30 – 13:00 ) 26.08.2021(08:30 -13:00)
Final Sınavları 07.09.2021 09.09.2021

YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yaz öğretiminde dersler SAKAI sistemi (https://online.deu.edu.tr) üzerinden online yapılacaktır.

Farklı üniversitelerden gelip yaz okulunda fakültemizde ders alacak öğrenciler Fakültemiz derslerinin içeriklerine erişmek için aşağıdaki bağlantıları kullanarak DEÜ BİLGİ PAKETİ‘ne ulaşabilirler.

Yaz Öğretiminden ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.

GENEL KURALLAR

  1. Ders alma işlemleri “Üniversitemiz Yaz Öğretimi Uygulama Esasları ” hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.
  2. Daha önce alınan ve başarısız olunan dersler alınabilir.
  3. Daha önce alınan ve başarılı olunan, ancak not yükseltmek amacıyla yeniden alınmak istenen dersler alınabilir. Bu durumda, son alınan not geçerli olur.
  4. Başarısız olunması veya not yükseltmek amacıyla seçmeli dersler yerine öğretim planında aynı dönemde yer alan bir başka seçmeli ders alınabilir.
  5. Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler Yaz Öğretiminden ders alamazlar.
  6. 2020 – 2021 bahar yarıyılı sonu sınav sonuçları sonrasında kümülatif not ortalaması 1,80 ve üzeri olan öğrencilerimiz, daha önce alamadıkları dersler de dahil olmak üzere bulundukları yarıyılın veya öncesinin derslerini alabilirler. Kümülâtif not ortalaması 1,79 ve altı olan öğrencilerimiz daha önce almadıkları dersleri alamazlar.
  7. Alt yarıyıllara ait tüm derslerini almış ve başarılı olmuş öğrenciler üst yarıyıllara ait dersleri de yaz öğretiminde alabilirler.
  8. Fakültemiz öğrencileri ile bir başka Üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler için yaz okulunda alınabilecek azami ders sayısı 3 (üç) ile sınırlıdır.
  9. Yeteri kadar öğrenci tarafından kayıt sonrası seçilmediği için açılmayan dersler başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz öğretiminden alınabilir. Bunun için öğrencimizin dersi almak istediği yüksek öğretim kurumundan alacağı ders içeriğini eklediği bir dilekçe ile öğrenci işleri büromuza başvurması gerekmektedir. Yapılacak inceleme sonucu ders içeriğinin uygun olması durumunda, söz konusu öğrencilere bu dersin başka bir yüksek öğretim kurumunun yaz öğretiminden almasına izin verilecektir. FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARI ONAYI ALINMADAN, BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN YAZ ÖĞRETİMİNDEN ALINMIŞ DERSLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.
  10. Tasfiye statüsündeki bir dersten sorumluluğu bulunan öğrencilerimiz, dersin açılması halinde, söz konusu dersi yaz okulunda alabilirler.
  11. Yaz öğretiminden ders alınabilmesi için, dersin ait olduğu dönemde öğrenim hakkının dondurulmamış olması gerekir.

Yaz öğretimi akademik takvimi Tablo 1’de, 2020-2021 öğretim dönemi yaz okulu ders ücretleri Tablo 2’de, DEÜ-İİBF Öğrenci İşleri Bürosu İletişim bilgileri Tablo 3’de, açılması olası dersler ve eşlenikleri ise yukarıda verilen bağlantıda yer almaktadır.

 

TABLO 1: 2020–2021 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

Ön Kayıt Tarihleri Ön Kayıt Yoktur
Kesin Kayıt İşlemleri Başlangıç Tarihi 02.08.2021 Saat: 12:00
02 Ağustos 2021 Tarihinden önce kayıt ekranında Fakültemiz görülebilir durumda olmayacaktır.
Kesin Kayıt İşlemleri Bitiş Tarihi 03.08 2021 Saat: 17:30
Yeni Ders Seçimi İçin Kayıt İşlemleri

(Sadece Kesin Kayıt Sonunda Yeterli Sayıya Ulaşamayan Derslerin Yerine)

04.08.2021

Saat:10:00- 17:00

Derslerin Yürütülmesi 09.08.2021-10.09.2021
Ara Sınavlar   (sınavlar saat: 08:30 ile 13:00 arasında olacaktır) 23.08.2021- 26.08.2021
Final Sınavları 07.09.2021- 09.09.2021

TABLO 2: 2020-2021 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS ÜCRETLERİ

2 kredilik Ders İçin (Ders Başına) 59.08 TL
3 kredilik Ders İçin (Ders Başına) 88.62 TL

TABLO 3: DEÜ – ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSU İLETİŞİM BİLGİLERİ

BÖLÜMLER SORUMLU PERSONEL Telefon e-posta Adresi
İşletme (Örgün) Tamer ÇETİN 301 04 26 tamer.cetin @deu.edu.tr
İşletme (İ.Ö) Ayşegül GENÇ 301 04 26 aysegul.genc@deu.edu.tr
İktisat (Örgün) Sevgi SUNA 301 03 29 sevgi.suna@deu.edu.tr
İktisat (İ.Ö.) Cemal KELEŞ 301 04 23 cemal.keles@deu.edu.tr
Çalışma Ekonomisi ve End.İliş. (Örgün ve İ.Ö) Erol YILDIRIM 301 03 15 erol.yildirim@deu.edu.tr
Kamu Yönetimi (Örgün ve İ.Ö) Erol YILDIRIM 301 04 25 erol.yildirim@deu.edu.tr
Ekonometri (Örgün ve İ.Ö) Hatice DEMİRAYAK 301 03 43 h.demirayak@deu.edu.tr
Maliye (Örgün ve İ.Ö) & Yönetim Bilişim Sistemleri (Örgün) Ali Ozan ÜNLÜ 301 03 43 ozan.unlu@deu.edu.tr

KAYIT İŞLEMLERİNE GİRİŞ

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİ

DEBİS Kullanıcı Adı numaranız@ogr.deu.edu.tr şeklinde
Şifre Doğum Tarihiniz (tarafınızdan değiştirilmediyse)

Şifrenizle ilgili bir sorun yaşamanız durumunda abdulbasit.turhan@deu.edu.tr adresine başvurabilirsiniz. (Yeni Şifre alabilmek için nüfus cüzdanınızı taratarak ve öğrenci numaranızı da yazarak mail atınız) Şifreniz değiştirildiğinde yeni şifreniz doğum tarihiniz (gg/aa/19yy) olacaktır.

FAKÜLTEMİZ DIŞINDAN GELEREK YAZ ÖĞRETİMİNE KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

Fakültemiz Dışından gelen öğrenciler için DEU dışından gelen öğrenciler ön kayıt işlemini buradan yapabilirsiniz.

DEU dışından gelen öğrenciler ön kayıt işlemini buradan yapabilirsiniz. Bu linkle tıklayarak dışarıdan gelen öğrenciler 3000 li numaralarını alıp ders seçim işlemini yapabilirler.

Öğrenci aldığı kullanıcı adı ve şifresini kullanarak DEBİS’e giriş yapar. Numara ve şifre mail olarak da gönderileceğinden bilgilerin doğru girilmesi önemlidir.

Ders seçimi ve işlemleri verilen numara ve şifre ile yapılacaktır.

Form doldurulurken tanımlanacak olan IBAN bilgilerinin doğru girilmesi ve kayıt yaptıracak olan öğrenciye ait olması, muhtemel ücret iadelerinin yapılabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. IBAN numarasının kayıt yaptıran öğrencinin kendisine ait olmaması veya IBAN numarasının hatalı olması halinde ücret iadesi yapılamamaktadır.

Öğrencilerimiz Yaz öğretimi kayıt diagramı adımlarını izleyerek kayıtlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler.

 

ŞEKİL 1: YAZ OKULU KAYIT DİYAGRAMI

Not: Yukarıdaki Yaz öğretimi’nde açılması planlanan dersler tablosunda, yaz okulunda almak istediğiniz dersiniz hangi bölüm kodu taşıyorsa o bölüm başlığı altında yer almaktadır. Yapmanız gereken; dersinizin tam adını “Eşlenik Ders” sütununda bulmanız ve “Dersi Alan Bölüm” sütununda bölümünüzü teyit ederek, bu dersiniz için yaz öğretiminde “Dersin Açılacağı Bölüm” ve “Açılacak Ders” sütunundaki derse kaydınızı yapmaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ

  1. Kayıt işlemleri http://kayit.deu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. Kayıt sayfasında kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkacak bilgi ekranında boş görünen kişisel bilgilerinizi mutlaka tamamlamalısınız. Bu aşamada, değiştirmek istediğiniz kişisel bilgilerinizi de değiştirebilirsiniz. Sizinle iletişimi sağlamak için kullanılacak olan e-posta adresinizin düzenli olarak takip ettiğiniz ve kendinize ait bir adres olması önemlidir.
  2. Seçmiş olduğunuz dersler, sistem tarafından ders programından kontrol edilerek, çakışma olup olmadığı kontrol edilecektir. Seçtiğiniz derslerde çakışma yoksa bir sonraki aşamaya geçebileceksiniz. Seçtiğiniz derslerde program çakışması varsa, geriye dönerek ders seçiminizi yenilemeniz istenecektir.
  3. Yaptığınız ders seçimine göre ders ücretleri borç olarak üzerinize yüklenecek ve toplam tutar onay sonrası ekranda görüntülenecektir. Ders başına ücretler Tablo 2’de belirtilmiştir. Söz konusu ücreti herhangi bir Ziraat Bankası şubesine öğrenci numaranızı, adınızı ve Fakülte adını belirterek yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olur. Ders ücreti yatırılmadığı durumda kayıt işleminiz geçersiz olur.
  4. Ders kaydını tamamladıktan sonra kayıt ekranına giremeyeceğinizden kaydınızı dikkatli yapmanız gerekmektedir.
  5. Kayıt işlemlerinin sonunda üretilecek PDF dosyası şeklindeki kayıt formunun çıktısını alıp saklamanız zorunludur.
  6. Kayıt işlemlerinizin sonunda seçmiş olduğunuz derslere ait şube bilgilerini ve derslik bilgilerini dikkatli bir şekilde kontrol ediniz. Seçmiş olduğunuz derslere ait olduğu şubede devam etmeniz ve sınavlara da bu şubelerde girmeniz gerekmektedir.
  7. Türk ve Akraba Topluluklarından gelip devlet burslusu olan öğrenciler ders ücreti ödemeyeceklerdir. Ancak kayıt yaptırmak zorundadırlar.
  8. Diğer üniversitelerden yaz öğretimi katılan öğrencilerin en geç 13 Ağustos 2021 Cuma gününer kadar kendi Üniversitelerinden aldıkları bir adet öğrenci belgesini (e-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınan yeni tarihli öğrenci belgelerini Fakültemizde oluşan öğrenci numarasını da yazarak Fakültemiz Resmi Email adresi olan ismail.oz@deu.edu.tr mail ile göndermesi yeterli olacaktır.Diğer üniversitelerden katılan öğrencilerin fakültemizden ders almalarının kendi üniversitelerince uygun bulunduğuna dair herhangi bir yazı/karar istenmeyecek olup, tüm sorumluluk tamamen öğrenciye ait olacaktır.
  9. Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda bölümünüzle ilgili öğrenci işleri memuruna Tablo 3’deki iletişim bilgilerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Fakültemiz dışından katılan öğrenciler, bir sorunla karşılaşmaları halinde, Öğrenci İşleri Şefi ile iletişime geçebilirler. (abdulbasit.turhan@deu.edu.tr  ve Telefon: 0 232 301 03 80)
  10. Kayıt işlemleri sonucunda açılması için yeterli sayılara ulaşılamayan dersler kapatılacaktır. Kapatılan dersler 04 Ağustos 2021 sabahı iibf.deu.edu.tr adresinde ilan edilecektir. Kapanan dersleri seçmiş olan öğrenciler istemeleri durumunda açılan yeni bir derse 04 Ağustos 2021 saat :17:00 ‘a kadar tekrar kayıt yapabilirler. Bu öğrencilerin sisteme giriş yaparak, ders seçimi işlemini tekrarlamaları gerekmektedir. Öğrenciler tekrar kayıt hakkı aldıklarında önceki kayıtlarında açılan dersler ile ilgili bir değişiklik yapamazlar. Sadece açılmayan dersin yerine ders seçebilirler. Ders seçimi tamamlandıktan sonra ders ücretlerinde oluşan farkın tekrar bankaya (Ziraat Bankası) yatırılması gerekmektedir. Aksi durumda tüm kayıt geçersiz sayılacaktır. Ders ücreti farkı eksi yönde ise iadesi yapılacaktır. Kapanan ders/dersleri değiştirmek istemeyen öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaklardır. Kapanan dersleri seçen öğrencilerin, bu dersler için yatırmış oldukları ücretler iade edilecektir.
  11. Yaz öğretiminde dersler SAKAI sistemi (https://online.deu.edu.tr) üzerinden online yapılacaktır.

 

Oluşturulma Zamanı : 26/07/2021 10:29 | Son Güncellenme Zamanı : 19/08/2021 17:37