2021-2022 Öğretim Yılı Öğrenci Temsilcisi Seçimi

15-10-2021

Öğrencilerimize

Dokuz Eylül Üniveristesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Geregi 2021-2022 Öğretim Yılı Öğrenci Temsilciliği Seçimleri Yapılacaktır.

Yönergenin 11.Maddesindeki Koşulları Taşıyan Adayların Bir Dilekçe Ve   İstenen Belgeler İle Birlikte 25 Ekim 2021 Pazartesi Günü Saat 17:30’a Kadar Fakülte Sekreterliğine Müracaat Etmeleri Gerekmektedir.

Seçimler İle İlgili Tüm Duyurular https://iibf.deu.edu.tr/tr/ Web Sayfamızdanilan Edilecektir.

Duyurulur

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERİSTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ

– Her bölüm için,örgün ve ikinci öğretim birlikte temsil edilmek üzere bir öğrenci temsilcisi seçilecektir.
– Bölüm öğrenci temsilcisi, bölüm öğrencilerince, kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl için seçilir.

Öğrenci temsilci adaylarında aranacak nitelikler

(1) Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde;

a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması ,

c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,

ç) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,

d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,

e) Genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,75 ve üstü veya 100 üzerinden 70 ve üstü olması,

f) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması,

şartları aranır.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan şart için e devlet üzerinden alınan belgenin; ( c) ve (f) bendinde yer alan şartların tespiti için adli sicil belgesinin ibrazı gerekir.

Not: Bu nitelikleri taşımadığı sonradan anlaşılan veya seçim sırasında bu niteliklere sahip olup da, daha sonra söz konusu nitelikleri kaybedenlerin temsilcilik sıfatı kendiliğinden sona erer.

Müracaat :

Öğrenci Temsilciliği Başvurusu için 25 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 17:30’a kadar   Fakülte Sekreterliğine Müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ogrenci Temsilcisi Aday Basvuru Formu

Öğrenci Konseyi Yönergesi

Propaganda çalışmaları : 01- 10 -Kasım 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Seçim :
Tarih: 11 Kasım 2021 Perşembe
Yer : Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu

Seçim : 11 Kasım 2021 saat:10:00-17:00

Oluşturulma Zamanı : 15/10/2021 11:14 | Son Güncellenme Zamanı : 3/11/2021 15:56