2023-2024 Güz Dönemi Sonu Ek Sınav Başvuru Tarihleri ve Sınav Uygulama Şekli Hakkında

29-01-2024

2023-2024 Güz Dönemi Sonu Ek  Sınav Başvuru Tarihleri

Azami süre sonunda ek sınav hakkı verilecek öğrenciler için  29 Ocak-01Şubat 2024 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır. Sınav programları daha sonra ilan edilecek olup başvuru yapan öğrencilerin Sınav programı için web sayfamızı takip etmesi gerekmektedir.

Üniversitemiz AZAMİ SÜRELER SONUNDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI uyarınca, Azami süreleri biten öğrencilerimiz için (7 yılını dolduran öğrencilerimiz için) ek sınav başvuruları başlamıştır.

Başvuru tarihleri29 Ocak-01 Şubat 2024

  1. Ek  Sınav Tarihleri: 5-9 Şubat 2024 tarihlerinde yüz yüze yapılacaktır.

Sınava Kimler Katılabilir

İlk defa 7 yıllık azami sürelerini doldurmuş öğrencilerimizden;

  • Öğretim planında öngörülen derslerden hiç almadığı ve başarısız oldukları (FF-FD-Devamsız) bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
  • Talep etmeleri halinde beş dersten az başarısız dersi bulunan (başarısız oldukları dersler için FF-FD-Devamsız) öğrencilerimiz de bu haktan yararlanabilirler.
  • Yapılacak olan ek sınavlar sonunda 6 ders ve üzeri başarısız dersi bulunan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi.
  • Söz konusu uygulama/sınavlara giren öğrencilerin uygulama/sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödemeye devam etmelerine, ders başına belirlenen ücret Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili dönem için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretinden fazla olması durumunda ilgili dönem katkı payı/öğrenim ücreti alınmasına.

Not: Başvuru yapan öğrencilerimizin Katkı payı ücretleri dersleri ”Alıyor” durumuna  geldikten sonra çıkan katkı payını/öğrenim ücreti  Ziraat Bankasına Öğrenci numaraları belirtilerek ödemeleri gerekmektedir.(Katkı payını / öğrenim ücreti ödemeyen öğrencileri Ek sınavlara giremeyecektir)

Başvuru  ve Sınav Uygulama Şekli 

(Ek ders dilekçesini)  doldurup öğrenci işlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.(imzasız dilekçe kabul edilmeyecektir)

Başvuruların şahsen veya öğrencinin kurumsal maili (@deu.edu.tr uzantılı mail) üzerinden aşağıda iletişim adresleri belirtilen  bölüm memurunuza mail yolu ile  yapılması gerekmektedir.

1. Ek Sınavlar 5-9 Şubat 2024 tarihlerinde yüz yüze yapılacaktır.

2.Ek sınavlar 14-16 Şubat 2024 tarihlerinde yüz yüze yapılacaktır.

 

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Oluşturulma Zamanı : 29/01/2024 09:24 | Son Güncellenme Zamanı : 29/01/2024 09:24