Chevening Bursları 2024-2025 AkademikYılı Başvuru Duyurusu

19-10-2023

Chevening Bursları 2024-2025 Akademik
Yılı Başvuru Duyurusu

2024-2025 Chevening Bursu başvuruları 12 Eylül 2023 – 7 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında devam ediyor!

Chevening, Birleşik Krallık hükümetinin uluslararası burs programıdır. Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi ve ortak kuruluşlar tarafından finanse edilen, Birleşik Krallık’ta bir yıl boyunca tamamen finanse edilen bir yüksek lisans kursunda eğitim görmeniz için ödüller sunuyoruz.

Başarılı Chevening adayları çok çeşitli ülkelerden ve geçmişlerden geliyor, ancak hepsi daha iyi bir dünyayı şekillendirmek için gereken tutkuyu, vizyonu ve becerileri gösteriyor.

Seçilmenin, tamamen finanse edilen öğrenim ücretleri, dünyanın en kaliteli eğitimlerinden bazılarına erişim, özel ağ oluşturma fırsatları ve Birleşik Krallık’ın çeşitli kültürünü keşfetme şansı dahil olmak üzere birçok avantajı vardır.

Bursunuzun sonunda, 55.000’i aşkın küresel mezundan oluşan çeşitliliğe sahip topluluğumuza katılacaksınız. Fikirlerinizi hayata geçirmek ve kariyerinizde gelişmek için gerekli bilgi ve ağlarla donatılmış olarak evinize döneceksiniz.

Gerekli belgeler

Tüm Chevening başvuru sahiplerinin eğitim belgelerini, referanslarını ve koşulsuz bir Birleşik Krallık üniversitesi teklifini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu gerekli belgeler için son tarihler Chevening başvuru zaman çizelgesinde yer almaktadır . Bunları yüklemek için yukarıdaki ‘uygulamamı güncelle’ düğmesini kullanın.

Chevening Bursuna şartlı olarak seçildiyseniz, süreçte kalabilmeniz için bu belgeleri teslim etmeniz önemlidir.

Seçim güncellemeleri ve zaman çizelgeleri

Seçim sürecinin her adımında başvuru durumunuzla ilgili e-posta güncellemeleri alacaksınız. Ayrıca online başvuru sisteminden de durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Kayıt bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.  Seçim sürecinin önümüzdeki aşamalarını daha iyi anlamak için Chevening başvuru zaman çizelgesine  ve  SSS bölümümüze göz atın .

Geri bildirim

Her yıl alınan çok sayıda başvuru nedeniyle, bireysel başvuru durumu güncellemeleri veya başarısız olan başvuru sahiplerine geri bildirim sağlayamıyoruz. Lütfen başvuru sorularınız için İngiliz büyükelçiliğinizle veya yüksek komisyonunuzla iletişime geçmeyin.

Uygulama rehberliği

Sonraki adımlarda size yardımcı olması için kılavuzumuzu incelemek isteyebilirsiniz .

Oluşturulma Zamanı : 19/10/2023 11:38 | Son Güncellenme Zamanı : 19/10/2023 11:38