Fakültemiz Öğrencilerinin Dikkatine: Uzaktan Eğitim Hakkında (Detaylı Bilgilendirme)

23-03-2020

Değerli öğrencilerimiz,

Bilindiği üzere Yeni Corona Virüs’ün (COVID-19) oluşturduğu salgın riskine karşı alınan tedbirler kapsamında üniversitemizde 16 Mart 2020 tarihi itibari ile eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmişti. Yüksek Öğretim Kurulu’nun(YÖK) 18 Mart 2020 tarihli duyurusu uyarınca 23 Mart 2020 Pazartesi günü itibari ile uzaktan eğitim uygulamasına başlanmıştır.

Bu kapsamda derslerin yürütülmesi ve öğrencilerimizin yapması gerekenlere ilişkin işlem adımları aşağıdaki gibi gerçekleşecektir.

1) Fakültemizde halihazırda uzaktan eğitim ile verilen derslerimiz (Yabancı Dil, Türk Dili vb.) için öğrencilerimiz DEUZEM (https://deuzem.deu.edu.tr) üzerinden giriş yaparak derslere katılacaklar.

2) Fakültemizde örgün öğretim ile verilen dersler ile ilgili olarak öğrencilerimiz Microsoft Teams uygulaması üzerinden derslere katılacaklardır. Microsoft Teams kayıt olma ile ilgili https://deuzem.deu.edu.tr/?page_id=2672 adresindeki videolar izlenerek işlem adımları hakkında bilgi sahibi olunabilir.

3) Microsft Teams uygulaması üzerinden derslere katılım için öğrencilerimizin “@ogr.deu.edu.tr” uzantılı mail adreslerinin aktif olması gerekmektedir. Aktif olmayan veya fakültemize 2017 yılında yerleşip sistem üzerinden otomatik “ad.soyad@ogr.deu.edu.tr” şeklinde mail adresi tanımlanmış öğrencilerimizin http://mailogr.deu.edu.tr adresine girerek mail adreslerini aktif etmeleri gerekmektedir. Bu işlemi aşağıdaki videoda yer alan talimatları izleyerek yapabileceklerdir. Öğrenci maili aktif edildikten sonra Debis girişi için Öğrenci numarası kullanımı iptal olmakta ve yeni alınan öğrenci mail adresi ile giriş yapılabilmektedir. Mail adresi ile giriş yapmakta sorun yaşayan öğrencilerimiz https://debishs.deu.edu.tr/default.aspx adresinden giriş yaparak “Sorun Çözme” menüsünü kullanmalıdır. Bu işlem ile sorunu çözülmeyen öğrencilerimizin “Şifre Sıfırlama” işlemi yapması gerekmektedir. Bu işlem sonucunda da giriş yapamayan öğrencilerimizin admin@deu.edu.tr adresine mail ile ulaşmaları gerekmektedir.

4) Öğrencilerimizin derslere Microsft Temas üzerinden kayıtlanabilmeleri için o dersin öğretim üyesi tarafından gönderilecek “Ders Giriş EKİP KODU” na ihtiyaç bulunmaktadır. Bu işlem için Öğretim üyelerimiz Debis üzerindeki Mesajlar alanından veya mail yolu ile öğrencileri bilgilendireceklerdir. Debis üzerindeki mesajlar alanından ders kodunu edinemeyen öğrencilerimiz dersin Öğretim Üyesinden mail yolu ile talepte bulunabilir ve “Ders Giriş Kodu EKİP KODU“nu edinebilirler.

Oluşturulma Zamanı : 23/03/2020 11:50 | Son Güncellenme Zamanı : 23/03/2020 16:37