Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı 2024 Bilgilendirme Toplantıları

12-01-2024

KARİYER KAPISI

ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024

Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmıştır. 2024 Ulusal Staj Programı başvuruları 28.12.2023 tarihinde başlamıştır.

Başvuru süreci; 10.03.2024 tarihinde sona erecektir. Kariyer kapısı başvurusu olup başvurusu tamamlanmayan öğrenciler staja kesinlikle alınamamaktadır. Bu nedenle staj yapmak isteyen tüm öğrencilerin başvuru yapması ve başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 28.12.2023 -10.03.2024

Başvuru kriterleri, aşamalarına ait bilgilere ulaşım ve başvuru işlemleri

https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/pages/authentication/login adresinden yapılacaktır.

Başvuru sırasında;

Staj yapmak istediğiniz ili ilk tercihiniz yapmalısınız.

Ayrıca tercih ettiğiniz iller için mutlaka ilçe tercihlerinizi yapmalısınız, ilçe tercihi yapan adaylara gidebileceği kurumlardan teklif gelme olasılığı daha yüksektir.

Ayrıca bilindiği gibi; staj yerine ulaşım ve konaklama her adayın kendi sorumluluğundadır. Gidilemeyecek il ve ilçelerin tercih edilmemesi önemlidir. İlde tüm ilçeler tercih edildiğinde öğrenci tüm ilçelerde staj yapacağını beyan etmiş olmaktadır (Örneğin İzmir ilinde tüm ilçeler seçildiğinde Konak ilçesi ya da Kiraz ilçesinde staj yapabileceğini öğrenci beyan etmiş oluyor.)

Kariyer kapısı sistemindeki genel not ortalaması puanı, öğrenci başvurusunu tamamladıktan sonra e-Devlet üzerinden paylaştığı ve Başvuru Formunda beyan ettiği her belge, ilgili kurumlarca doğruluğu onaylanması halinde, puanlanmaktadır. Böylece Yeterlilik Puanların (Akademik/Mesleki, Sanatsal/Sosyal, Sportif), hesaplanacak. Genel not ortalaması puanı Üniversitedeki akademik not ortalamasından farklıdır.

Ardından da öğrencinin profil ve kimlik bilgileri gizlenerek “Aday Havuzuna” dâhil edilmektedir. İşveren yetkilileri tarafından öğrencinin profil ve kimlik bilgileri görülememektedir.

Tüm kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşları tarafından, havuzdaki adaylar incelenerek, ihtiyaç duyulan niteliklere sahip adaylara staj teklifleri gönderilebilmektedir. Bu süreçte, adaylar birden çok kurum ve kuruluştan staj teklifi alabilmekte bu teklifler içinden öğrenci kendisi için uygun olanı tercih edebilmektedir.

Önemli Not:  Paylaştığımız bilgi notları 02.01.2024 tarihi için günceldir.

Güncel bilgilere https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 BAŞVURU KRİTERLERİ

Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde;

  • Eğitimine devam eden ve not ortalaması* 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;
  • Örgün eğitim veren lisans programlarının, 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi, öğretmenlik ve diş hekimliği bölümleri dahil değildir.),
    Örgün eğitim veren ön lisans programlarının1. veya 2. sınıf öğrencileri ve
  • Yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.
  • *Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde bu şart aranmamaktadır.
  • Önemli **Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2’nin üzerinde olması beklenmektedir. Aksi halde işverenler staj tekliflerini iptal edebilir.

BAŞVURU AŞAMALARI

Ulusal Staj Programı başvurusu iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada e-Devlet üzerinden gelen bilgiler onaylanmakta ardından Kariyer Kapısı Başvuru Formu’ndaki sorular aday tarafından yanıtlanmaktadır. İki aşamalı başvurunun herhangi bir adımının yarım kalması halinde başvuru değerlemeye alınmayacaktır. Bu nedenle, başvuru aşamaları tamamlandıktan sonra “Başvuru Durumum” sayfasından “Tamamlanan Başvuru” yazısı teyit edilmelidir.

ADIM 1 kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresindeki “Ulusal Staj Programı” butonuna tıklayın.

ADIM 2 Açılan sayfanın sağ üst kısmındaki “Giriş” butonuna basın.

ADIM 3 Ekranda yer alan “Öğrenci” butonunu tıklayın.

ADIM 4 e-Devlet ile giriş sekmesinden “T.C. Kimlik numarası” ve “e-Devlet şifresi” ile giriş yapın.

ADIM 5 Sol menüdeki “Staj Başvurusu” kısmından “Ulusal Staj Programı 2024” başlığı altında yer alan “Başvuru Yap” butonuna tıklayın.

ADIM 6 Önce e-Devlet üzerinden bilgilerinin sisteme kaydedilmesi gerekmekte. Başvurunun ilk aşamasını e-Devlet üzerinden tamamlayın.

ADIM 7 e-Devlet aşamasını tamamladıktan sonra başvurunun ikinci aşamasına geçin. “Başvuru Formu”nu sorulardaki info (i) butonunda yer alan kriterlere göre doldurun.

ULUSAL STAJ PROGRAMI sıkça sorulan sorular

Oluşturulma Zamanı : 12/01/2024 10:58 | Son Güncellenme Zamanı : 15/01/2024 10:39