W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu

23-11-2021

“W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu” ülkemizde ihracatın arttırılması vizyonuna ve kadın girişimcilerin ihracata yönelmelerine katkı sağlayacak şekilde ihtiyaç duydukları network ağını oluşturmaları ile hedef pazar tespiti yapabilmeleri, ihracat desteklerini öğrenebilmeleri, online pazarlarda satış kabiliyetlerinin artırılarak ihracat süreçlerine entegre edilmelerini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca kadın girişimcilerimize yönelik kurulmuş bir platformdur. Söz konusu platform tüm kadın girişimci firmalarımızın kullanımına sunulmuş bulunmaktadır.

W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu, zaman ve mekan sınırı olmaksızın çevrimiçi olarak 7/24 erişilebilecek ve tamamen ücretsiz olacaktır. Platformda yer alan mentorluk modülü aracılığıyla hiç ihracat yapmamış veya ihracata yeni başlamış olan kadın girişimciler ile uzun süredir ihracat yapmakta olan, ihracat tecrübesi yüksek firmaların bir araya getirilmesi sağlanacaktır. Böylece tecrübeli kadın girişimciler, ihracat süreçlerine ilişkin bilgilerini ve bu süreçlere ilişkin deneyimlerini kadın girişimcilere aktarabileceklerdir. Bu platformda ayrıca kadın girişimcilerin B2B network ağı oluşturmasına imkân verecek bir iletişim ve bilgi paylaşımı içeren bağlantılarım modülü, kadın girişimci firmalar arasında sektör ve şehir bazında filtreleme yapılabilen sektörler modülü ihracat süreçlerine ve Bakanlığımız devlet desteklerine ilişkin detaylı bilgiler ile çeşitli konularda hazırlanmış ders programlarını içeren eğitim modulü yer almaktadır.

W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu; daha fazla kadın girişimci firmamızın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesini, daha fazla kadın girişimcimizin ihracat süreçlerine entegre edilmesi ve kadın girişimcilerimizin kariyerlerine katkı sağlanmasını teminen Bakanlığımızca sürekli olarak kamuoyuna tanıtılacaktır.

Bu çerçevede, w2w.ticaret.gov.tr adresi ve E-Devlet Kapısı üzerinden erişilebilen W2W-Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu’nun özellikle öğrenciler, akademisyenler, kadın araştırmacı ve girişimciler arasında kullanımının artırılması hedeflenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: https://w2w.ticaret.gov.tr/

 

Oluşturulma Zamanı : 23/11/2021 20:06 | Son Güncellenme Zamanı : 23/11/2021 20:06